Petrezselyem „metélő”

Magyar név: Petrezselyem „metélő”

Latin név: Petroselinum

Felhasználása A magyar konyha hagyományosan használt zöldségei közé tartozik. Üde zamatos ízé nélkülözhetetlen a jó húsleves vagy a tavaszi petrezselymes újburgonya elkészítéséhez. Leveleit továbbá használhatjuk: sültek, mártások, saláták köretek ízesítésére továbbá szendvicsek és hidegtálak díszítésére. Az emberi szervezet számára nagyon előnyös, különösen télen fontos vitaminforrás, hiszen levelei A-, B-, C-, E-, vitamint, vasat és kalciumot is tartalmaznak.

Gondozás: Napos meleg hely, laza humuszos talaj, közepes vízigény.

Cikkszám: FUSZER10 Kategóriák: ,

Leírás

Magyar név: Petrezselyem „metélő”

Latin név: Petroselinum

Felhasználása A magyar konyha hagyományosan használt zöldségei közé tartozik. Üde zamatos ízé nélkülözhetetlen a jó húsleves vagy a tavaszi petrezselymes újburgonya elkészítéséhez. Leveleit továbbá használhatjuk: sültek, mártások, saláták köretek ízesítésére továbbá szendvicsek és hidegtálak díszítésére. Az emberi szervezet számára nagyon előnyös, különösen télen fontos vitaminforrás, hiszen levelei A-, B-, C-, E-, vitamint, vasat és kalciumot is tartalmaznak.

Gondozás: Napos meleg hely, laza humuszos talaj, közepes vízigény.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Petrezselyem „metélő”” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérd a szerző engedélyét!