Ananász-Menta

Magyar név: Ananász-Menta

Latin név: Mentha suaveolens

Íze és illata kellemesen édes az érett trópusi ananászra emlékeztet. A jellegzetes menta aroma gyengén, harmonikusan érződik. Frissen szedett levelei rendkívül aromásak.

Felhasználás: a levelek felhasználhatók kiváló salátaöntetek, levesek, koktélok és desszertek készítésére és díszítésére. Továbbá rendkívül finom, enyhe, aromás-nyugtató hatású tea készíthető belőle.

Gyógyhatás: Gyomor panaszok ellen hatásos, segít az emésztésben, enyhíti a görcsöket, oldja a feszültséget, elősegíti az ellazulást.

Gondozás: Napos, félárnyékos hely, szívós évelő. Cserépben, ablaknál elhelyezve vagy kiültetve egyaránt tartható. Rendszeres visszacsípéssel alakítható a növény formája.

Magasság: 20-30 cm

Recept tipp: Az érett ananászt felkockázzuk, majd meglocsoljuk lime levével. Friss ananász-menta leveleket cukorral vagy szárított Stevia levelekkel együtt alaposan összetörjük, majd megforgatjuk ebben az ananász darabokat. Kehelybe szedve, kevés csokoládé öntet hozzáadásával nyomban tálaljuk. A nyári kánikulák fenséges desszertje.

Cikkszám: GYUMOLCSMENTA4 Kategóriák: ,

Leírás

Magyar név: Ananász-Menta

Latin név: Mentha suaveolens

Íze és illata kellemesen édes az érett trópusi ananászra emlékeztet. A jellegzetes menta aroma gyengén, harmonikusan érződik. Frissen szedett levelei rendkívül aromásak.

Felhasználás: a levelek felhasználhatók kiváló salátaöntetek, levesek, koktélok és desszertek készítésére és díszítésére. Továbbá rendkívül finom, enyhe, aromás-nyugtató hatású tea készíthető belőle.

Gyógyhatás: Gyomor panaszok ellen hatásos, segít az emésztésben, enyhíti a görcsöket, oldja a feszültséget, elősegíti az ellazulást.

Gondozás: Napos, félárnyékos hely, szívós évelő. Cserépben, ablaknál elhelyezve vagy kiültetve egyaránt tartható. Rendszeres visszacsípéssel alakítható a növény formája.

Magasság: 20-30 cm

Recept tipp: Az érett ananászt felkockázzuk, majd meglocsoljuk lime levével. Friss ananász-menta leveleket cukorral vagy szárított Stevia levelekkel együtt alaposan összetörjük, majd megforgatjuk ebben az ananász darabokat. Kehelybe szedve, kevés csokoládé öntet hozzáadásával nyomban tálaljuk. A nyári kánikulák fenséges desszertje.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Ananász-Menta” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérd a szerző engedélyét!