Leírás
Magyar név: Gyömbér Menta
Latin név: Mentha x gracilis
Illata, aromája és íze a gyömbér, pezsgő, karakteres illatára emlékeztet. Dekoratív sárgás levelű, évelő növény.
Felhasználás: A Thai konyha kedvelt fűszere, amely különösen illik a bárány sültekhez. Továbbá levelei kiválóan felhasználhatók gyümölcssaláták sütemények, torták, jégkrémek egyéb desszertek, koktélok és üdítőitalok elkészítéséhez.
Gyógyhatás: Mentafélék gyógyhatásával rendelkezik; idegesség, álmatlanság, gyomorgörcs ellen hatásos. Aromás teafőzetként fogyasztva oldja a feszültséget és a stresszt, elősegíti az ellazulást.
Gondozás: félárnyékos hely, évelő növény. Cserépben, ablaknál elhelyezve vagy kiültetve egyaránt tartható. Rendszeres visszacsípéssel alakítható a növény formája.
Magasság: 30-50 cm
Recept: Grillezett gyömbéres kukorica: A meghámozatlan cső kukoricát áztassuk be sós vízbe kb. 1 óráig. Majd óvatosan hajtsuk le a csuhét úgy, hogy ne törjön le az alján. Távolítsuk el a kukoricahajat, majd tegyünk 2 szelet vajat és egy szál Gyömbér-Mentát a kukorica csőre és hajtsuk vissza a csuhét úgy, hogy teljesen eltakarja a csövet. Majd gyakori forgatás mellett grillezzük 10-15 percig.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.